Николай Нанков: Политическата немощ произведе само крясъци и заклинания

https://www.24chasa.bg/novini/article/10318375 www.24chasa.bg
Николай Нанков

Уморихме се от негативни новини, нали? Половин година ни заливат само скандали и хули, живеем от криза в криза. Забравихме, че съществува хармония и сигурност. Юмрукът превърна изборите в бойно поле, а те са дебат за политики. Политическата немощ произведе само крясъци и заклинания. Но заедно можем да си върнем живота. Защото ние знаем как. Образование, здравеопазване, доходи - тези ключови наши приоритети ще способстват за това. Вярвам, че го искате и вие, както вярвам, че сте наясно на кого да поверите управлението на държавата. Това написа във фейсбук Николай Нанков от ГЕРБ, бивш регионален министър.

Ето какво още пише в публикацията му:

- Минималната работна заплата от 1000 лв. и средната от 2000 лв.

- Средната учителска заплата – 2500 лв., а на университетските преподаватели – 3000 лв.

- Увеличаване на разходите за образование на минимум 5 процента от БВП

- Средното брутно месечно възнаграждение на лекар в края на мандата да достигне размера на 3 средни брутни работни заплати в публичния сектор

- Средното брутно месечно възнаграждение на професионалист по здравни грижи в края на мандата да достигне 2 средни брутни работни заплати в публичния сектор

- Постигане на съотношение на възнагражденията лекар - професионалист по здравни грижи - санитар/болногледач - 3:2:1

- Няма да увеличаваме данъци и ще запазим настоящия данъчен модел

- Актуализация на пенсиите на всяка година, така че средната пенсия да достигне 750 лв.

В нашата програма сме заложили и други мерки, които ще представя и тук, и при срещите си с хората. Да, сложно е в момента. Но ние от #ГЕРБ сме управленци, които намират решенията на проблемите, а не проблеми за решенията. Ще се справим и сега!

Защото сме #ПоСилниОтХаоса!

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.