Питаме ви за казуса “Кирил Петков”, който заедно с тока и Ковид, са трите изборни пирона

https://www.24chasa.bg/novini/article/10318609 www.24chasa.bg
КИРИЛ ПЕТКОВ

В следващите три седмици питаме читателите на "24 часа" по трите възлови теми в кампанията

В трите седмици до изборите “24 часа” ще направи анкети, за да разберем вашата позиция по тях преди 14 ноември.

Конституционният съд след дни най-вероятно ще обяви своето тълкуване по казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

Бившият служебен министър на икономиката попадна в сложна ситуация, след като най-висшият съд бе сезиран от депутати от ГЕРБ, че по времето, в което той е член на служебния кабинет, е бил едновременно български и канадски гражданин. Петков обяви, че през април, преди назначаването си в правителството, е подал молба до Канада за отказ. Официално тази държава отговаря на молбата му през август.

В Конституцията ни, гласувана през 1991 година, не допуска двойното гражданство за народни представители, президенти, премиери, министри.

След като Кирил Петков и Асен Василев влязоха официално в политиката с проекта “Промяната Продължава”, темата за канадското гражданство, се превърна в една от трите най-важни предизборно теми осен тока и действията за справяне с Ковид пандемията у нас.

“24 часа” ще проведе три анкети в сайта и хартиеното издание, за да чуем не само политиците, но и хората, които ще гласуват за тях на 14 ноември.

Първо е допитването ни за “канадския казус” , тъй като решението на Конституционния съд предстои в близките дни.

Гласувайте тук