Новият вариант делта плюс поставя рекорд от заразени

https://www.24chasa.bg/novini/article/10319929 www.24chasa.bg
Борис Джонсън СНИМКА: Ройтерс

Великобритания регистрира най-високия седмичен брой на заразените с коронавирус от юли, показват данни на правителството от събота, оповестени от Ройтерс. Само ден по-рано премиерът Борис Джонсън обаче омаловажи перспективата за завръщане към локдаун.

Във Великобритания бе установен най-новият вариант на коронавируса, наречен делта плюс.

През последните седем дни 333 465 души са дали положителна проба за коронавирус, или с 15 процента повече от предишната седмица. Това е най-високият брой от 21 юли.

В събота за едно денонощие бяха отчетени 44 985 нови случая, което е понижение в сравнение с 49 298, регистрирани в петък.

Смъртните случаи са се увеличили с 12 процента през последната седмица.

Въпреки че ваксинациите и подобреното лечение са намалили рязко смъртните случаи в сравнение с предишните вълни, болниците вече са под натиск.

Медицински съветници на правителството заявиха в петък, че трябва да бъдат направени приготовления за евентуално връщане на мерки за забавяне на разпространението на заболяването като работа от къщи, защото навременните мерки биха ограничили нуждата от по-сурови ограничения по-късно.

Борис Джонсън обаче заяви, че не очаква връщане на локдауна. "Не виждаме нищо, което да показва, че има такава вероятност", каза той в петък.