Новите мерки срещу ковид, които днес обсъжда кабинетът

https://www.24chasa.bg/novini/article/10320801 www.24chasa.bg

Още днес правителството ще анализира как учениците могат да се върнат в клас. Това обеща министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев на срещата, която част от служебните министри имаха по обяд с президента Румен Радев.

На нея не присъства премиерът Стефан Янев, но от думите на Донев става ясно, че може би министрите ще заседават в някаква форма и ще оповестят решения.

На срещата Радев постави задача да върнат децата на училище, а министрите отговориха, че това може да се случи, ако родителите са съгласни да им се правят тестове. Стойчо Кацаров се зарече, докато той е здравен министър, да не разреши да им бъркат в носа. Ще се използват тестове тип близалки или с отделяне на слюнка.

И за възрастните, които искат да проверят дали са заразени, ще има безплатни тестове, обещаха членовете на кабинета. Финансовият министър Валери Белчев уточни, че са отпуснати достатъчно пари.

Здравният министър Кацаров заяви, че се взимат мерки заразените да не бъдат разкарвани между болниците.

Вътрешният министър Бойко Рашков увери, че МВР ще се включи активно в проверките дали се спазват мерките.

Очаква се правителството да обсъди как да подобри комуникацията с обществото и как да направи мерките предсказуеми, както заръча президентът. 

Какво е мнение за локдаун и подробно за срещата можете да прочетете тук