Частен съдебен изпълнител иска 1200 лв. от дете на убита на пътя, без да е приело наследството

https://www.24chasa.bg/novini/article/10321722 www.24chasa.bg
ЮЛИЯ АНГЕЛОВА

Заплашват го с дело

Частен съдебен изпълнител се опитва да принуди 10-годишната дъщеря на убитата в катастрофа край Созопол през миналата година Юлия Ангелова да плати 1200 лв. сметки за парно, без детето да е приело наследството. За куриозния случай разказа бащата на момичето Цветелин Цеков пред “24 часа”.

“Изпратиха ми едно писмо преди няколко месеца. Тогава като настойник на детето отговорих, че не сме приели наследството и ще се издължим, когато го направим. Преди дни обаче получих ново писмо, в което ни заплашват с дело”, разказа Цеков. Той обясни, че са останали няколко детайла, които да се доизгладят, преди наследството да бъде прието.

Това е пореден казус с институция, която притиска дъщерята на Юлия. След като тя бе прегазена в края на юли м.г., застраховател месеци наред отказваше да погаси кредита на жената. Затова детето плащаше по 400 лв. всеки месец. Едва през февруари т. г., след като “24 часа” многократно описа случая и дори Комисията за финансов надзор започна проверка, застрахователят върна парите на детето и погаси задължението.

За катастрофата все още няма обвинен. Тя стана в нощта срещу 26 юли м.г. на пътя Созопол - Приморско. Ангелова била в заведение в Созопол. Хванала такси, което да я закара до къмпинг “Арапя”, където била отседнала. На средата на пътя обаче слязла, защото се скарала с шофьора по повод сумата за превоз.

Тръгнала пеша, когато кола я блъснала. Шофьорът избягал от местопроизшествието. Малко по-късно втори автомобил ударил жената. Неговият водач веднага подал сигнал на тел. 112.

Ангелова още била жива, макар и в тежко състояние. При огледа бързо се разбрало, че подалият сигнала не е първият, ударил Юлия. Затова от полицията веднага започнали да преглеждат записи от камери в района. Така стигнали до автомобил, на цвят сив металик. Капакът му бил изкривен. Колата се движела с висока скорост, марката и моделът не били установени веднага, не се виждал и регистрационният номер.

След упорита работа полицаите успели да издирят автомобила и задържали собственика му. Той отричал да знае каквото и да било. По колата пък липсвали следи от удара, нямало данни да е минавала на ремонт, макар полицаи да са убедени, че капакът е бил поправян.

Мъжът бил пуснат без обвинения, защото не можело да се направи експертиза, която да каже дали това е колата, блъснала Ангелова.