Карадайъ от Глоджево: Тупат се в гърдите за мерките, а сме първи по смъртност

https://www.24chasa.bg/novini/article/10322018 www.24chasa.bg
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ с млади симпатизанки на движението

И сегашният президент, и бившият премиер се тупат в гърдите, че вземали мерки срещу здравната криза. Но и миналата година бяхме първи по смъртност, и сега също. Нещо повече, Световната здравна организация вече обръща вниманието на целия свят за ситуацията в България. И другите страни да вземат мерки, защото ситуацията е страшна. Това заяви председателят на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборна среща в град Глоджево, община Ветово. В нея участваха още Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, съпредседател на АЛДЕ и Ализан Яхова, водач на листата на ДПС в Русе.

„Грижа ли ги е тези хора за живота и здравето на хората? Не. Вместо да изпълняват задълженията си по Конституция, те застават в политическите окопи и водят междуличностни и институционални битки, като така рушат и държавността, и демокрацията в Родината ни.

Хората, които говорят, че президентската институция е лишена от съдържание, изкараха цял мандат, без да осъзнаят институционалността на институцията, а сега пак са кандидати. Те се оправдават, че са лишени от власт, а не осъзнават каква изключително важна роля има да изпълнява тази институция, особено по време на социално-икономически и политически кризи”, добави Карадайъ.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздравява хората в Глоджево.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздравява хората в Глоджево.

Президентската институция трябва да е генератор на обединяващи и обединителни национални цели, трябва да е мястото, където различните политически партии със своите приоритети и програми да седнат на масата и да постигат съгласие по националните приоритети. А не през институцията да се противопоставят на партиите и да противопоставя партиите, каза още кандидатът за президент.

Кандидатпрезидентската двойка на ДПС - Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, в Глоджево
Кандидатпрезидентската двойка на ДПС - Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, в Глоджево

Той обеща, че когато заедно с Искра Михайлова влязат в президентската институция, бъдат гарант за спазване на Конституцията и законите на страната, защото са доказали, че се ръководят от интересите на държавата, а не от лични битки.

Ние никога не сме търсили критерии за поставяне на разделителни линии и затова имаме самочувствието, че единствени сме олицетворение на единството на нация. За нас основна философия е тази на заедносттна, различните да сме заедно, всеки да отстоява своята, дори ако се налага да помагаме на другия, но заедно да градим бъдещето на нашата Родина България, каза Карадайъ.

Той припомни как преди 30 години ДПС е докарала демокрацията в България, как през годините са я отстоявали, а сега тя отново е заплашена, защото „тези, които трябваше да разградят модела го направиха още по-порочен“.

Затова казваме - имаме нужда от нов етап в развитието на демокрацията – както в Европа всеки се развива според знанията и способностите си, така да оценяваме и в България по европейски критерии - не какъв е етносът и религията, а кой какво може да направи за по-доброто бъдеще на страната ни, каза още Мустафа Карадайъ.

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.