В Гърция скъсиха безопасната COVID дистанция от 2 м на 1,5 м

https://www.24chasa.bg/novini/article/10323190 www.24chasa.bg
В Гърция скъсиха безопасната дистанция при общуване. СНИМКА: АРХИВ

Препоръчителното разстояние, което хората трябва да спазват помежду си, за да се избегне заразяване с COVID-19 беше намалено в Гърция от два метра на метър и половина, съобщи в. "Катимерини", позовавайки се на публикувано в гръцкия държавен вестник решение, което влиза в сила от днес.

Според новите указания всички частни и държавни служби, компании, места за развлечения, търговски обекти, магазини  вече могат да намалят разстоянието, изисквано между работниците и клиентите, без да се взима предвид техния ваксинационен статут.

Това се отнася както за закрити, така и за открити пространства, макар че не е ясно дали важи и за обществения транспорт, училищата и университетите, съобщава БТА.

Държавен вестник публикува и министерско решение, с което се разрешава на супермаркетите и търговските центрове да се върнат към обичайните часове за работа, след като работното време бе удължено миналата година, за да се улеснят клиентите, чийто брой бе ограничен заради по-строгите правила за физическа дистанция.

Новите указания влизат в сила от днес и ще бъдат преразгледани на 8 ноември.