Гърция се опасява от разрастването на пандемията в България и Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/10324523 www.24chasa.bg
COVID-19. СНИМКА: РОЙТЕРС

За ръст на случаите на заразени с КОВИД-19 в България и Румъния, който може да има своето отражение върху Гърция, пише електронното издание на гръцкия в. "Елефтерос типос", съобщава БТА.

България и Румъния са под тревога, а правителството в София обмисля да изпраща болни в чужбина заради запълване на капацитета на болниците, пише още гръцкото издание. "Елефтерос типос" отбелязва, че процентът на ваксинация в България не надвишава 30 на сто, а в Румъния е едва 35 на сто.

Разрастването на пандемията на Балканите може да се отрази на Гърция, и особено на Северна Гърция, заради пътуванията и контактите, допълва изданието.

Много градове в област Централна Македония вече регистрират голям брой заболели. В някои райони, като в градовете Иматия и Пиерия, е решено да няма паради по повод националния празник на Гърция на 28 октомври, пише "Елефтерос типос" като отбелязва, че болниците в Солун се пълнят.

За 340 починали за период от 52 дни в болници в областите Македония и Тракия, съобщава АНА-МПА. 88 на сто от починалите не са били ваксинирани, се допълва в информацията.