Съдът не вярва на таен свидетел, пред когото Каплата казал, че Янек "ще изчезне"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10324953 www.24chasa.bg
Васил Капланов.

Таен свидетел е споделил при разпит, че дупничанинът Васил Капланов-Каплата му е казал, че "Янек Миланов ще изчезне". 

От 15 месеца Янек е в неизвестност. За последно той е се е качил вечерта на 31 юли 2020 г. в колата на Васил Капланов и след това следите му се губят. Двамата имали неизяснени отношения, защото преди време бившата съпруга на Каплата била приятелка на Янек.

Срещу Васил Капланов и сина му Никола бяха повдигнати обвинения за закани с убийство срещу шефа на рокерския клуб в Дупница. Бащата пък на първа инстанция бе оправдан за незаконно притежание на патрони. Преди дни синът също бе оправдан на първа инстанция по обвинение, че е надраскал колата на Янек Миланов. При разпит свидетел с тайна самоличност споделил, че Васил Капланов му признал, че синът му Никола е извършил няколко отделни посегателства срещу колата и срещу апартамента на Янек. Разказал му дори, че Янек е правил секс с бившата му жена , като казал, че Миланов ще изчезне, визирайки, според свидетеля, негово бъдещо отвличане и убийство. 

Районният съд в Дупница обаче не прие за достоверни показанията на тайния свидетел, защото били противоречиви и нелогични. Експертиза на записа от камерата пред блока на Янек пък не е успяла да различи лицето на човека, който увредил колата му на 7 май 2020 г. Нямало нито едно пряко доказателства, че точно Никола е надраскал колата и спукал едната гума.