"Задържане под стража" за 35-годишен мъж от Добрич, обвинен за убийството на родственик

https://www.24chasa.bg/novini/article/10325654 www.24chasa.bg
Белезници

Окръжният съд в Добрич постанови "задържане под стража" за 35-годишен мъж, обвинен за убийството на свой близък роднина, пише БТА.

Тежкото престъпление е извършено на 22 октомври. След подаден сигнал за намерен починал мъж в дома си разследващите установяват при огледа, че по тялото му има следи от насилие. Установено е, че извършителят на убийството е племенникът на жертвата - И.Д.

Според събраните до момента доказателства, двамата мъже са били в дома на по-възрастния и заедно са консумирали алкохол. Между обвиняемия и неговия вуйчо възникнал скандал, който бързо прераснал в побой. Младият мъж удрял родственика си по главата и тялото, посочват от прокуратурата. След разправата И.Д. си тръгнал от местопрестъплението, а на следващия ден възрастният мъж бил открит мъртъв от свои близки.

Задържаният обясни днес пред съда, че и двамата с родственика му били "надрусани". Такива тежки думи изрече за брат ми, за майка ми, че ми причерня и се побърках, каза обвиняемият.

С мотива, че И.Д. може да се укрие и да извърши ново престъпление, съдът разпореди да бъде с постоянна мярка "задържане под стража".