Разследват съмнителна кражба на 200 хил. лв. дом в Благоевград

https://www.24chasa.bg/novini/article/10327686 www.24chasa.bg

Полиция и прокуратура проверяват сигнал за крупна кражба на 200 хил. лв. от частен дом в Благоевград. Жилището се ползвало и като офис на известна фирма за онлайн продажба на дрехи. Собственикът се оплакал, че от каса, здраво закрепена в стената, са изчезнали парите.
Районна прокуратура-Благоевград е образувала досъдебно производство, но все още няма категорични доказателства, че действително става въпрос за кражба. По непотвърдена информация, времето, в което младият мъж твърди, че са изчезнали парите, той е бил в дома си заедно с приятелката си. Жилището имало камери, но не е ясно дали те са работили в момента на обира. Не се е задействал и СОТ-ът, все още нямало и яснота как точно е отворена касата, защото по нея нямало сериозни следи от разбиване.
Криминалистите са за почнали разпити на близки на бизнесмена, проверява се дали дължи пари на някого. Ако наистина става въпрос за криминално престъпление, то вероятно е дело на познат на бизнесмена, който е знаел къде и колко пари държи в дома си.

Ще се изиска и информация от данъчните, за да се види дали това са декларирани пари налични в брой.