Красимира онемя в ареста след убийството на по-младия й приятел в Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/10327772 www.24chasa.bg
Съседът Страхил Исаков Снимка: Авторът

Необуздан афект от страна на жената е водещата версия

35-годишната пловдивчанка Красимира Лалева, обвинена в убийството на по-младия си приятел Божан, се е затворила в себе си и отказва да говори. Това разкриха пред "24 часа" разследващи. 

Убийството, разтърсило района на Събота пазара, е извършено на 21 октомври. Според съседи вероятната причина е ревност. От полицията твърдят, че по-скоро ставало въпрос за необуздан афект от страната на жената. 

Тя изпаднала в ярост и с метална гира нанесла удари по главата на 28-годишния си приятел. Той е починал от черепно-мозъчна травма. "Ударите по главата на Божан не са много, но гирата е достатъчно тежка, за да причини смъртта му", коментираха разследващи. Веднага след престъплението тя отишла да се изповяда, а свещеникът подал сигнал в полицията, след като чул за какво става дума. 

Както съобщихме по-рано, съседите на Красимира са потресени от жестокото убийство. "Как е възможно набожна жена да извърши такова нещо", недоумява 75-годишният комшия Страхил Исаков.

Пловдивският окръжен съд й е наложил постоянен арест, защото е налице и обоснованото предположение, че тя е автор на убийството. Според магистратите реални са рисковете Лалева да се укрие и да извърши друго престъпление при по-лека мярка.