Младеж граби 240 лв. и бяга в чужбина, но после се предава в полицията

https://www.24chasa.bg/novini/article/10327863 www.24chasa.bg

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.А. (на 21 години), привлечени към наказателна отговорност за грабеж.

На 14 май т. г. обвиняемият Д.А. бил с приятелите си в района на магазин в благоевградския квартал „Еленово“. По същото време негов връстник А.Х. вървял към каса на EasyPay, държейки пари в прозрачно найлоново пликче.

Обвиняемият го забелязал и решил да му ги отнеме. Когато двамата се приближили, Д.А. силно издърпал торбичката от А.Х. и избягал. Пострадалият се обадил на майка си, за да й каже за случилото се. След подаден сигнал на телефон 112 на местопроизшествието пристигнали полицейските служители.

Извършителят на грабежа, непосредствено след деянието, напуснал страната. Впоследствие се явил в РУ в Благоевград, като признал за извършеното престъпление и за изхарчената сума в размер на 240 лева.

Д.А., който е осъждан преди това, е бил привлечен в качеството на обвиняем и му е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.