Сблъсъци в Атина между полиция и анархисти (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10328189 www.24chasa.bg
Сблъсъци между полиция и анархисти в Гърция Кадър: ЕРТ-1

Гръцката полиция използва днес сълзотворен газ в центъра на Атина срещу група анархисти, които нападнали полицаите. Задържани са петима души, съобщава в. "Катимерини".

Телевизия ЕРТ-1 съобщи, че сблъсъкът е възникнал след шествие на анархисти, които протестирали срещу исканията на властите да вземат ДНК проби от задържани по-рано представители на анархистки групи. След шествието, в което участвали около 150 души, група протестиращи нападнала полицаите с пожарогасители. Силите на реда отговорили със сълзотворен газ. Задържани са петима души, а един полицай е ранен.

Властите настояват да вземат ДНК проби от 14 заподозрени, за да бъде установена съпричастността им в акции по окупиране на университети и други сгради. Съдебната заповед е свързана с продължаващото разследване на окупацията на кабинета на ректора на Националния технически университет в Атина през ноември миналата година.

След този инцидент, днес следобед избухнаха нови сблъсъци между полицаи и анархисти в района на квартал Екзархия. Групи маскирани младежи са барикадирали улици в центъра на Атина с кофи за боклук и провокират полицаите, информира "Катимерини".