Четири деца се удавиха при потъване на лодка с мигранти край Хиос (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10328471 www.24chasa.bg
Четири деца на възраст между 3 и 14 години загинаха, след като лодка с бежанци и мигранти потъна в морето югоизточно от остров Хиос, оставяйки един човек в неизвестност, а 22 бяха спасени. Снимка и видео: Туитър/????? ????????? - Notis Mitarachi

Четири деца на възраст между 3 и 14 години загинаха, след като лодка с бежанци и мигранти потъна в морето югоизточно от остров Хиос, оставяйки един човек в неизвестност, а 22 бяха спасени. Гръцкият министър на миграцията и убежището Нотис Митаракис писа в туитър за инцидента, публикува снимки и подчерта, че Турция трябва да спира трафикантите на хора.

„Това е реалността от експлоатацията на мигранти от престъпни групировки в Егейско море. Безскрупулни контрабандисти поставят в опасност човешки животи в претоварените надуваеми лодки край Хиос. Трагично, въпреки всички усилия на гръцката брегова охрана, четири деца, всички на възраст между 3 и 14 години, са потвърдени за мъртви, един човек е в неизвестност, 22 са спасени и се грижат за тях на брега. Турските власти трябва да направят повече, за да предотвратят експлоатацията на проблема от престъпни групировки. Тези пътувания никога не трябва да се разрешават“, написа Митаракис, цитиран от БГНЕС.

Според гръцките медии три кораба, два на бреговата охрана и един на НАТО, хеликоптер "Супер пума", хеликоптер на гръцката армия, три риболовни лодки и три кораба участват в спасителната операция на гръцката брегова охрана в морето югоизточно от остров Хиос.