Съдят 37-годишен за блудство и изнасилване на 10-годишното дете на приятеля си

https://www.24chasa.bg/novini/article/10331057 www.24chasa.bg

Обвиняем за блудство и изнасилване на малолетно момиче е предаден на съд с акт на Районна прокуратура - Благоевград.

Малолетните К. и С. често били в компанията на приятеля на баща им 37-годишният Д.У. Мъжът се възползвал от близостта си с децата. През лятото на 2020 г. той приканил 10-годишното момиче да го последва в дома му, където се съвкупил с него. След този случай обвиняемият няколкократно извършвал блудствени действия с детето.

Момичето се оплакало на баща си, който забранил на Д.У. да кани децата при себе си, но не сигнализирал органите на реда за случилото се.

На 20.02.2021 г. К. и С. срещнали обвиняемия, който отново ги поканил в бараката до къщата си да се стоплят. Те се съгласили и останали там до вечерта. Когато децата решили да тръгнат, Д.У. им предложил да пренощуват при него. Те отказали, но обвиняемият ги убедил да останат под предлог, че баща им е заминал за София по работа. През цялото време, докато децата били с него, мъжът не уведомил никого от близките им.

През нощта Д.У. заплашил малолетното момиче и извършил блудствени действия с него. На следващата сутрин казал на децата да не излизат от вкъщи. Междувременно за изчезването им била уведомена полицията, която ги установила около 15 ч в дома на обвиняемия.

Понастоящем той е с наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.