Заев призова за обединение на македонците

https://www.24chasa.bg/novini/article/10331482 www.24chasa.bg
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев СНИМКА: РОЙТЕРС

Премиерът на Република Северна Македония и лидер на СДСМ Зоран Заев изрази благодарност на партньорите от правителствената коалиция, които, както каза, ясно заявиха, че остават заедно по демократичния и европейски път и потвърдиха желанието си държавата да продължи да се движи напред, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.
"Първото послание до партийните ми другари е, че получихме "жълт картон" от гражданите /на първия кръг на местните избори - бел. ред./, и от това, доколко ще чуем техния глас, зависи дали той ще стане червен, за всеки от нас и за всички нас. Уважаеми граждани, с чисто лице искам от вас да дадете шанс на страната и обществото да продължат да се движат към бъдещето вместо да се връщат към миналото. Искам да се сплотим и обединим около тази наша ясна и обща цел, да се обединим всички. В името на всичко, което постигнахме досега, искам да изпратя ясно послание за общи действия, тъй като има риск страната да се върне назад", заяви Заев на пресконференция.
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски по-рано призова всички политически партии за обединение в нов блок за Македония и ги призова да се сдружат в ново парламентарно мнозинство.
"Независимо дали са леви, десни, центристки, либерални или консервативни, да се присъединят към нас в този блок за Македония и за всички хора на Македония. Да формираме ново парламентарно мнозинство, да запретнем ръкави и заедно с кметовете, които вече бяха избрани на първия кръг, и онези, които ще бъдат избрани във втория кръг, но и останалите, които не са част от тази коалиция /около ВМРО-ДПМНЕ - бел. ред./, да работим за всички граждани", призова Мицкоски на предизборно посещение вчера преди втория кръг на местните избори.