Кандидат-кметът на Скопие Данила Арсовска няма издадена българска лична карта

https://www.24chasa.bg/novini/article/10331663 www.24chasa.bg

Независимият кандидат-кмет на Скопие Данила Арсовска, подкрепена от ВМРО-ДПМНЕ, имала българско гражданство, съобщи депутатката от СДСМ Славянка Петровска. Така от два дни в Скопие се разрази скандал с български привкус. Показано бе и копие от личната карта, но там е изписано името Даниела - с разлика от една буква.
Според разпространеното копие от личния документ, той е издаден през май 2017 г. с посочен постоянен адрес в Петрич и валиден до 2027 г.
Наш репортер направи справка в сайта на МВР за български документи за самоличност. На посочения номер на личната карта и рождена дата се оказа, че: "Документ N: [6469489279] на лице с дата на раждане [20.12.1979] не фигурира в списъка на валидните български лични документи".

Арсовска излиза на балотаж в неделя с досегашния кмет на столицата Петре Шилегов от СДСМ. 

Премиерът Заев настоя Арсовска да се оттегли от балотажа.
Тя отговори на обвиненията на управляващия СДСМ за предполагаемо притежание на български паспорт. "Разочарована съм. Как да не ги е срам? Жалко е, че направиха това два дни преди края на кампанията. Не подавам оставка, нека той да подготви своята в понеделник", каза Арсовска, визирайки Зоран Заев, който намекна, че ако СДСМ не спечели кметския пост в Скопие ще подаде оставка.

Данила Арсовска
Данила Арсовска

Славянка Петровска обяви за българската лична карта на Арсовска.
Славянка Петровска обяви за българската лична карта на Арсовска.