Обвинената в убийството на Божан Красимира: Той ме малтретираше физически и сексуално

https://www.24chasa.bg/novini/article/10332345 www.24chasa.bg
Божан Иванов Снимка: Фейсбук

Лалева се крила 2 г. в манастир, станала монахиня

Обвинената в убийството на приятеля си Божан Красимира Лалева се крила от него 2 години в манастир. По информация на "24 часа" жената е споделила това пред Пловдивския окръжен съд по време на заседанието за мярката й за неотклонение в понеделник. "Той ме малтретираше физически и сексуално, 2 години бях монахиня заради него", казала Красимира. Мъжът е със 7 г. по-малък от нея.

Както "24 часа" писа, след задържането си 35-годишната жена се е затворила в себе си и отказвала да дава обяснения. Ако тя наистина е била тормозена от Божан Иванов във времето назад, това обяснява необуздания афект, в който според разследващи Красимира Лалева е извършила убийството.

Тя ударила 28-годишния си приятел с метална гира по главата в дома си в района на Събота пазара вечерта на 21 октомври. После пробвала да запали трупа, но без успех. Когато осъзнала какво е направила, разказала всичко на свещеник и той подал сигнал в полицията.

Според съседи на задържаната тя не контактувала с никого, а в дните преди убийството била видимо напрегната. Красимира не работела от години, а напоследък и сестрите й не идвали да я виждат.