Вижте последната снимка с Хътчинс, преди Алек Болдуин да стреля

https://www.24chasa.bg/novini/article/10332364 www.24chasa.bg
Алек Болдуин бе притеснен

Сергей Светной - осветител във филма "Rust", публикува в социалните мрежи снимка от филмовия терен, заснета минути преди фаталната стрелба в ранчото в Ню Мексико.

Текстът към снимката гласи: "Това е последната снимка с Халина на снимачната площадка".

На 22 октомври актьорът Алек Болдуин стреля с пистолет на снимачната площадка на филма "Rust" в Ню Мексико, който не е бил обезопасен като това доведе до смъртта на главния оператор, а режисьорът бе откаран ранен в болницата, а по-късно същия ден - изписан. На следващия ден Сергей Светной публикува снимката, направена в малка църква по време на сцена на американския уестърн.

На нея се вижда, че Хътчинс стои с гръб към човека, който снима. Тя носи кафява шапка и слушалки, а до нея стои Болдуин. Актьорът е облечен в костюм на разбойник от 19 век. Няколко души от екипа стоят около Хътчинс и Болдуин, докато операторката се приготвя за сцената.

Не е ясно какво време след направената снимка се е случила стрелбата. В неделя - след инцидента - Светной написа във "Фейсбук", че е държал Хътчинс в ръцете си, след като тя е била простреляна.

"Да, стоях рамо до рамо с Халина по време на този фатален изстрел. Държах я в ръцете си, докато тя умираше. Кръвта ѝ беше по ръцете ми".

По-нататък в поста си осветителят казва, че смъртта на Хътчинс е "резултат от небрежност и непрофесионализъм". Насочвайки вниманието към режисьорите, Сергей Светной пише: "За да спестите стотинки, вие наемате хора, които не са напълно квалифицирани за работа, която е сложна и опасна, рискувате живота на другите, но и вашите собствени, също", пише осветителят.

Разследването на тежкия инцидент на снимачната площадка на филма "Rust" все още продължава. Засега не са предявени обвинения.