КЕВР обсъжда искания от "Булгаргаз" по-скъп газ (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10333262 www.24chasa.bg
Природен газ Снимка: Архив

Заявлението на "Булгаргаз" е за цена от 124,76 лв. за мегаватчас 

В 10,10 ч днес КЕВР ще обсъди на открито заседание  доклад относно заявление от "Булгаргаз" от 11 октомври за утвърждаване на цена за ноември, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

На заседанието представители на "Булгаргаз" ще могат да участват присъствено или дистанционно чрез Skype, уточнява БТА.

С решение от 1 октомври КЕВР е утвърдила за октомври цена от 94,54 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), по която общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

В доклада пише, че "Булгаргаз" ЕАД е подало заявление от 11 октомври, с което в качеството си на обществен доставчик на природен газ е поискало да му бъде утвърдена за ноември цена, по която да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Предложената от заявителя цена е 124,76 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) и включва компонента за дейността "обществена доставка" и компонента "задължения към обществото".