Разкрити престъпления при спецоперация в Монтанско

https://www.24chasa.bg/novini/article/10333810 www.24chasa.bg

Вчера е проведена съвместна специализирана полицейска операция от служителите на полицейските участъци „Огоста” и Бойчиновци. В хода на полицейските действия са разкрити 5 престъпления – кражба на 50 лв от лек автомобил в с. Смоляновци, повреил н вендинг машина в с. Габровница и незаконно притежавани дърва за огрев от жители на с. Мърчево и с. Д-р Йосифово.

34-годишен рецидивист от с. Смоляновци е върнал 50 лв, които преди месец откраднал от незаключен лек автомобил в селото. 22-годишен жител на с. Габровница ще възстановява нанесена щета от 200 лв за повреждане на вендинг мвашина в селото. Актове по Закона за горите са съставени на двама жители на селата Мърчево и Д-р Йосифово заради незаконно съхранение на габърова и дъбова дървесина.

В хода на полицейската акция са проверени 43 МПС, 71 лица и 9 обекта и установени 18 нарушения. Съставени са 7 акта и 4 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 3 акта по Закона за българските лични документи и акт по Закона за гражданската регистрация.