И съпругът на кандидат-кмета на Скопие Арсовска бил български гражданин

https://www.24chasa.bg/novini/article/10335290 www.24chasa.bg
Данила Арсовска

В четвъртък депутатът от СДСМ Славяна Петровска даде нови подробности около скандала в Република Северна Македония с българското гражданство на подкрепения от ВМРО-ДПМНЕ кандидат за кмет на Скопие Данила Арсовска, предава местната „Нова ТВ“.

На специална пресконференция народният представител обяви, че Арсовска лъже гражданите като отрича обвиненията и че всъщност цялото й семейство са български граждани.

Петровска заяви, че удостоверението на Ангел Арсовски, съпруг на кандидата на опозицията за кмет на Скопие, е издадено през 2010 година. Арсовски има и българска лична карта. С име и фамилия, номер, гражданство, предава "Фокус".

Българската лична карта на Ангел Арсовски е издадена един месец преди българската лична карта на Данила, тоест на 03.04.2017г.

Валидността на тези документи се потвърждава чрез официалния сайт на Министерството на вътрешните работи на Република България, твърдят от СДСМ.

Според депутата от управляващата партия, е очевидно, че „Арсовска е зависима от други държави по мотиви, които лично трябва да съобщи на гражданите“.