Обвиниха мъж, че е заклал новото гадже на бившата си приятелка в Сливен

https://www.24chasa.bg/novini/article/10342970 www.24chasa.bg
Жестокото убийство станало в петък. СНИМКА : Архив

Ревнивец закла новото гадже на бившата си приятелка в Сливен. Жестокото престъпление станало в петък вечерта. Задържан е за 72 часа и обвинен в убийство. Прокуратурата ще му иска постоянен арест.

30-годишният Божидар Иванов отивал да вземе приятелката си Мария. Около 21 часа спрял колата си пред дома й, дори не свалил предпазния си колан. Вместо да се появи момичето обаче, когато вратата се отворила, там стояло бившето гадже на момичето - Орлин. Той извадил нож и започнал да ръга Иванов. Намушкал съперника си във врата и тялото.

На трупа на Божидар се натъкнала приятелката му. Тя излязла от дома си и заварила мъжа целият в кръв. Веднага се обадила на майката на гаджето си. "Жена ми отива и вижда как момичето тръгва да бяга. Аз имам чувството, че тя е видяла всичко", разказа пред "24 часа" бащата на Божидар Димитър Русчев. Той се пита дали момичето може да има нещо общо, защото нямало откъде другаде Орлин да знае кога двамата ще се срещнат.

Русчев обясни, че синът му е нямал шанс да се защити или избяга, защото още е бил с предпазния колан. Според него убиецът на сина му и цялото му семейство се занимават с наркотици. Бащата дори посочи, че Орлин имал присъда за дрога и трябвало да е в затвора.

Проверка на "24 часа" обаче показа, че мъжът е с чисто досие, но има  висящо дело за катастрофа с пострадали.

"Притесняваме се, че случаят може да се потули. Убийството стана преди 2 дни, не се е появило в медиите. Притесняваме се, че може да има чадър над убиеца", каза още бащата.

Орлин е задържан за 72 часа и обвинен в убийство. Прокуратурата ще му иска постоянен арест.