Почистиха района в „Яйлата”, където беше заседнал корабът „Вера Су“

https://www.24chasa.bg/novini/article/10363674 www.24chasa.bg

Почистване на района на заседналия кораб „Вера Су“ в националния архитектурен резерват „Яйлата” беше проведено по инициатива на басейнова дирекция „Черноморски район“ по повод 31 октомври – Международен ден на Черно море.

Областният управител на Добричка област Васил Карапанчев, който се включи в почистването, връчи грамота и изказа благодарност на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева за логистичната подкрепа. Той й благодари за действията, които бяха предприети в координация с държавните институции във връзка с кризата със заседналия край „Яйлата” моторен кораб „Вера Су“ и осигуряването на временното пребиваване на екипажа след неговата евакуация от плавателния съд.

Областният управител, заедно със зам.-министъра на околната среда и водите Петър Димитров, кметът на Каварна Елена Балтаджиева, общински служители, доброволци и служители на РИОВ – Варна, и басейнова дирекция „Черноморски район“– Варна, се включиха в инициативата на басейновата дирекция за почистване на района на резервата, където бе заседнал кораба.