Стоян Беличев: На почивка съм, в събота се връщам в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/10388223 www.24chasa.bg
Стоян Беличев

Още преди няколко дни бившият шеф на "Автомагистрали" казал на полицаите кога се прибира и че ще отговори на всичките им въпроси

В момента съм на семейна почивка, връщам се в събота, не съм избягал от България. Това заяви Стоян Беличев - бившият шеф на държавното дружество “Автомагистрали”, по повод репликата на вицепремиера Бойко Рашков по-рано в петък, че Беличев е напуснал България.

Рашков добави, че това може да е свързано с пресконференцията преди дни, на която казал, че може да зададат няколко въпроса на бившия шеф на държавната фирма.

Още преди няколко дни ме потърсиха от полицията и аз им казах, че съм на почивка, че се връщам в събота и съм готов да отговоря на въпросите по всяко време, когато им е удобно, заяви Беличев. Той допълни, че не се крие и че няма от какво да се притеснява, нито има намерение да не се връща в България.

По повод изказванията, че са дадени авансово големи суми за озеленяване по трасето на “Хемус”, Беличев посочи, че за магистралата има график за строежа и в него се посочва кога започва и подготовка за озеленяването. Поръчва се по-рано отглеждането на десетки хиляди дървета и друга растителност, за да може тя да е готова за засаждане, когато приключи работата по трасето. Не е възможно да се осигури толкова растителност, ако предварително не се поръча нейното отглеждане, допълни Беличев.