Лесотехник, зам.-председател на Общинския съвет във Велинград, “уреден” с по 1000 “Ковид” лв. за първа линия като медик

https://www.24chasa.bg/novini/article/10422554 www.24chasa.bg
Болницата във Велинград

Пореден скандал в местната болница - отстраненият й предишен управител е назначил преди 5 години председателя на Ловно-рибарския съюз Венко Бозев в администрацията срещу влияние в парламента на курортния град

Венко Бозев, зам.-председател на Общинския съвет от БСП във Велинград, който не е лекар или медицинско лице, от месеци получава по 1000 лева, които се полагат за първа линия в битката срещу Ковид пандемията. За подобни незаконни действия алармираха медици от общинската болница в курортния град.

Според тях лесотехникът е бил назначен още преди 5 години в административно-стопанската част на здравното заведение от предишния управител д-р Жеко Чешмеджиев. Медици твърдят, че политикът не е ходил на работа и според непотвърдена официално все още информация, заплатата му е била между 3000-4000 лева преди да бъде “индексирана” с месечните суми, които се полагат само за болничен персонал на първа линия. Целта на д-р Чешмеджиев, който през март 2021 г. беше отстранен от длъжност след прокурорско искане и шумен скандал за източване на районната здравна каса с неистински документи, е била да има влияние чрез Венко Бозев при решаване на казуси за болницата от общинския съвет във Велинград.

Вероятно на подобна лобистка подкрепа от страна на председателя на Ловно-рибарския съюз, е разчитал и новият управител на местната болница д-р Иван Динев, защото не е прекратил договора му като наследник на д-р Чешмеджиев. “24 часа” официално ще зададе въпрос към хирурга откога към месечното възнаграждение на Венко Бозев са прибавени и новите 1000 лева за първа линия в Ковид войната. Лекарите, които потърсиха контакт с медията, са убедени, че става дума вече за няколко хиляди лева, които незаконно са било преведени. Лесотехникът в предпенсионна възраст не е бил забелязван да дава дежурства в Ковид сектора на велинградската болница в изключително тежките и изтощителни за медиците месеци.

Около скандала с червения общинар Бозев, се появиха детайли и за работата на новия управител на здравното заведение. Според медици д-р Иван Динев се изявява като хирург в столицата в частната МБАЛ СЕРДИКА и Медицински център Света Петка. Колегите му във Велинград регистрирали, че ангажиментите в София “изяждали” деня на новия управител и той рядко оперативно управлявал болницата в курортния град.

Според тях кметът на общината Костадин Коев е информиран за новите скандални казуси в болницата във Велинград, но липсата на реакция от негова страна, потвържавала усещането, че той мълчаливо подкрепял тази практика.