Кметът на Пазарджик разпореди градът да бъде почистен основно до Коледа

https://www.24chasa.bg/novini/article/10431790 www.24chasa.bg
Кметът на Пазарджик Тодор Попов

Моята забележка към работата на фирмите по чистотата е по отношение на качеството, затова разпоредих да се вложат много повече усилия от страна на фирмите, които чистят на територията на община Пазарджик и до Коледа градът да бъде почистен основно.

Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с представители на сметопочистващите и сметоизвозващите фирми, предава БТА.

Поводът за срещата са зачестили сигнали от граждани и служители на общинското звено "Екопатрули" за образували се локални сметища около контейнерите.

Кметът коментира, че през последната година размерът на отпадъците се е увеличил, което се доказва от данните на електронните кантари на регионалното депо. Според Попов, ще е необходима актуализация на такса смет, защото разходите по услугата също се нараснали през тази година.

Той апелира гражданите да проявят разбиране за това намерение, за да не се стигне до криза в чистотата на града и населените места.
Кметът на Пазарджик увери, че до Коледа натрупаният край контейнерите боклук ще бъде извозен, като в акцията ще се включат служители и техника, и на общинското звено по озеленяване.

Това ще бъде едно допълнително усилие за събиране на отпадъците, които не се побират в контейнерите - боклук от градините, от дребни ремонти, строителни материали, които по договор не сме длъжни да вдигаме, но и не можем да оставим така, каза още Попов.

Кметът призова за по-голяма отговорност от страна на гражданите към опазването и поддържането на чистота и благодари за активната позиция на хората, подали сигнали за проблеми с отпадъците.