Медиците от катастрофата на „Струма“: Първото, което видяхме – покрай пътя имаше огън като линия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10437449 www.24chasa.bg

Спешните медици още на 12 минута са се отзовали на сигнала за трагедията с изгорелия автобус на магистрала "Струма".

 Линейките са извозили седем пострадали, които са успели да разбият прозореца и да се спасят. 

„Първото, което видяхме – покрай пътя имаше огън като линия. Не знаехме от какво е. После видяхме и горящия автобус. Гореше много, аз минах покрай него. Беше ме страх, бях с отворени прозорци, да не се взриви като минаваме“, коментира пред bTV Павел Музийски.

Минута по-късно пристигат още 2 линейки. С една от тях пренасят едновременно четирима от спасените.

Така четири минути след пристигането, първата линейката вече пътува към Пирогов. Последен в болницата е откаран мъжът, който успява да разбие прозореца.

„По време на транспорта той ми ракзаза, че е седял на задната седалка на атобуса. Чул е силен удар и е започнал рейса да пламти. Той скочил и с крака, който му е пострадал е счупил стъклото и е скочил през прозореца, за да се спаси. През цялото време викаше, плачеше и търсеше сина си. Бил на предната седалка. Звънеше му по джиесема, телефонът даваше свободно“, спомня си Лорина Николова.

Веднага след това екипите се връщат при автобуса - с надежда, че има още оцелели

„Картината беше ужасяваща – те са се опитвали да излязат. Не знам, Господ да ни прости и на нас, и на всички тях. Ако не е било огъня, според мен е нямало да има загинали от катастрофата“, смята д-р Валери Симеонов.

По-късно, отново линейки извозват останалите, вече починали хора.