5 пъти по-дълго работим за 1000 паунда от австрийците, харчим ги за само 2 пъти повече дни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10437527 www.24chasa.bg
Българите харчат сумата за 82 дни

Британско проучване: България в топ 10 на страните, където този доход се печели най-бавно

България е на 9-о място в класацията на развитите страни, в които се работи най-много дни за 1000 паунда. Индексът “1000 паунда” на британския сайт money.co.uk сравнява колко време се работи за тази сума (нейната равностойност в местна валута) и за колко време стига според различните разходи за живот в развитите държави по света.

У нас за 1000 паунда (2330 лева) се работи средно 38 дни според изследването. Сред страните, в които се изкарват за по-дълъг срок, са Беларус - 57 дни, Сърбия - 42 дни, Турция - 40 дни. В Румъния са необходими 29 работни дни. Най-малко време се работи за 1000 паунда в Лихтенщайн - 4 дни, и в Швейцария и Норвегия - 5 дни. В САЩ отнема 6 работни дни, в Австрия 7, а в Германия - 8.

България е в топ 10 и на страните, в които 1000 паунда стигат за най-дълъг период, като се пресметнат разходите за живот - храна, транспорт и битови услуги. У нас със сумата се изкарват 82 дни според проучването и сме на 10-о място по този показател. Сред страните, където стигат за повече време, са Сърбия - 84 дни, и Румъния - 86 дни.

Страните, където 1000 паунда се харчат най-бързо, са Швейцария - 27 дни, и Норвегия и Лихтенщайн - 33 дни. В Австрия и Нидерландия равностойността на тази сума стига за 42 дни.

В класацията са включени страните от ОИСР и тези, които са с оценка над 0,8 в Индекса за човешко развитие - около 70 държави.

  • Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Светът беше абсолютно безпомощен преди повече от година и половина. Пандемията го постави на колене. Лекарите бяха в шок, защото срещу тях беше напълно непозната болест, с която не знаеха как и не можеха да се справят. Стреляха напосоки, докато налучкат каква терапия да приложат. Човечеството не можеше и не искаше да приеме за реалност
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо