Шефът на "Европол" дойде в Русе на погребението на убитата Елена Генчева (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10440181 www.24chasa.bg
За да поднесе своите съболезнования, в Русе пристигна лично директорът на "Европол" Катрин де Бол. Кадър и видео rusemedia.com

Близки и приятели се събраха днес в храма „Света Троица“, за да изпратят в последния й път 30-годишната Елена Генчева, чиято трагична кончина потресе България и Нидерландия, съобщи www.rusemedia.com.

За да поднесе своите съболезнования, в Русе пристигна лично директорът на "Европол" Катрин де Бол заедно с делегация от европейски полицаи.

„Тук съм в качеството си на директор на "Европол" и шеф на Елена. Дойдох да поднеса най-искрените си съболезнования на майката и бащата на Елена, защото всеки един от "Европол" е много натъжен от трагичните обстоятелства, при които тя изгуби живота си.

Ние сме потресени и това е причината да съм тук с делегацията – за да кажем на родителите, че тя беше наш чудесен партньор и колега, приятел на много хора в "Европол" и ние много я ценяхме.

Трагедията, която се случи, никога не биваше да се случва. Елена за нас беше прекрасен приятел и колега, ние никога няма да я забравим. Тя беше една от нас и винаги ще си остане една от нас“, сподели Катрин де Бол.

Елена Генчева работи в "Европол", след като завършва право в Нидерландия. В Русе е била възпитаник на Английската гимназия. Тя бе убита в дома си в Хага от 34-годишния си приятел Христо Кацаров, който по-късно се самоуби в София, преди полицията да го арестува.