Европа спира полети до Южна Африка заради по-опасния COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/10440220 www.24chasa.bg

Държавите по света вече реагират на появата на новия по-опасен и заразен южноафрикански вирус, който бе засечен и в Европа. Израел забрани влизането в страната на чужди граждани, пристигащи от ЮАР, Ботсвана, Лесото, Зимбабве, Боватини, Мозамбик и Намибия, а Великобритания направо спря полетите дотам. 

На пътниците, пристигащи от Южна Африка, не е разрешено да напуснат амстердамското летище „Схипхол“. Те първо трябва да бъдат тествани за коронавирус.

Според Нидерландската телевизионна корпорация военната полиция е спряла всички 600 пътници на границата и ги е помолила да изчакат в самолета или в специална стая на летището до получаване на резултатите от теста. Докато не получи отрицателен резултат, нито един пътник няма да може да напусне летището.

По-рано днес Нидерландия реши да спре полетите до южноафрикански страни. 

Германия пък обяви, че ще приема само немски граждани, но след пристигане в родината ще трябва да спазват 14 -дневна карантина независимо дари са ваксинирани или не.

Първият случай в Европа на новия южноафрикански
вариант на коронавируса бе потвърден в Белгия. Пробата била взета от пациент, който на 11 ноември се завърнал от Египет, а на 22 ноември развил първите симптоми.