Наш рефер спаси турски тираджия при катастрофата в Кресненското дефиле

https://www.24chasa.bg/novini/article/10441378 www.24chasa.bg
Ивайло Стоянов. СНИМКА: Lap.bg

Футболният съдия Ивайло Стоянов, познат с колоритния прякор Сватбата заради участие в тв риалити формат, имаше решаваща намеса при спасяването на турски международен шофьор на входа на Кресненското дефиле. За катастрофата по-рано днес съобщи "24 часа".

Стоянов се прибирал от Дания след мача от Лига Европа, където беше четвърти съдия в бригадата на Георги Кабаков. На прибиране с колата си към Петрич, точно преди влизането в Кресна около жп спирка Пейо Яворов Стоянов е изпреварен от каращ с висока скорост турски тир. В последващия завой турският международен шофьор губи контрол върху управлението на тежкия автомобил и пада в крайпътната канавка.

Елитният футболен съдия веднага отбива, както и минибус, каращ пред него. Двамата спират движението, заставайки на шосето, а след това с помощта и на други хора вадят от кабината на камиона изпадналия в шок шофьор на турския камион.

"Беше като на филм! Най-важното е, че няма жертви и пострадали, единствено материални щети. Шофьорът беше наистина в шок, когато го извадихме от кабината! Наистина се уплаших, защото такава голяма машина пред мене изглеждаше неконтролируема. Със сигурност този човек минава за първи път по тези места и няма и най-малка представа колко рисково трасе Кресненското дефиле, разказа футболният съдия.