20-годишен българин, открит мъртъв през април, се е самоубил, твърди следствието

https://www.24chasa.bg/novini/article/10442585 www.24chasa.bg
Полицията в Уелс не смята, че има трагични обстоятелства.

20-годишен българин открит мъртъв в Уелс през април, се е самоубил, разкри разследване, цитирано от сайта bg-voice. Ферди Асенов работел в заведение за бързо хранене като се преместил в Пемброукшир, Уелс, съвсем наскоро.

Младежът е роден в България, където е завършил образованието си. След като напуска училище, работи в местна пекарна. След което заминава във Великобритания, установявайки се в Милфорд Хейвън, където работи в заведение за бързо хранене на Чарлз Стрийт.

Служителят на съдебния лекар Маги Жулиен разкрива, че Асенов е бил сам в Обединеното кралство. Той никога не е пил алкохол и не е употребявал наркотици. Описан е като ведър и щастлив човек. Планирал да се върне в България за почивка през лятото.

Асенов е видян за последно от своя приятел и работодател в 23,40 ч на 16 април тази година, когато затворили заедно заведението за бързо хранене. На следващия ден той му звъни в 13 часа, но не успява да се свърже с него, което е необичайно. Разбива вратата на апартамента на Ферди и го намира мъртъв.

На място е била извикана полиция, която потвърдила, че няма съмнителни обстоятелства.

Установено е, че нивото на алкохол в кръвта на българина е 198 микрограма на 100 милилитра, което би имало потенциално отрицателно въздействие върху двигателните и когнитивните функции. Разкрити са индикации за предишно самонараняване. Съдебният лекар Пол Бенет определя случая като самоубийство, като твърди, че българинът е имал намерение да сложи край на живота си.

„Съболезнования на цялото му семейство за трагичната случка. Съжалявам, че е имало обстоятелства, които са го накарали да посегне на живота си“, допълни съдебният лекар.