Владислав Панев: Редовен кабинет ще има до две седмици (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10443082 www.24chasa.bg
Владислав Панев

„Ще има редовен кабинет и то в рамките на следващите две седмици. Налице е единомислие по доста въпроси. Акцентът през следващите дни ще бъде структурата на правителството. Тогава трябва да стане ясен А отборът“.

Това каза в предаването „Офанзива“ в ефира на NovaNews Владислав Панев от „Демократична България“ минути след участието му в преговорите за съставяне на коалиционен кабинет.

„Смятам, че Кирил Петков е подходящ за премиер, Асен Василев финансов министър, а Борислав Сандов за министър на екологията и вицепремиер. Това трябва да бъде договорено с партньорите в бъдещата коалиция. В три сектора „Демократична България“ трябва да бъдем водеща сила – правосъдие, екология и иновации“, каза Панев.

Той уточни, че наскоро се е върнал от Мозамбик и е напълно възможно да бъде нулевият пациент с новия щам на коронавируса. „Някои колеги бяха притеснени днес на преговорите, а следващата седмица правителството може да бъде в карантина“, добави Панев, който се появи в студиото с различни чорапи с цветовете на дъгата и сърца.