Петър Москов: Архипредателство към дясното са преговори с БСП

https://www.24chasa.bg/novini/article/10444213 www.24chasa.bg
Петър Москов. Кадър: Нова нюз

"Ако бях останал в ръководството на ДСБ нямаше да застана на преговори с БСП. Това е архипредателство към дясното“, каза в интервю за предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова нюз лидерът на КОД Петър Москов.

Той определи като странни партиите в преговорите. 

„Да не гледам с оптимизъм на случващото се е заради

упадъка като ценности на дясното. Тези хора възпитаха редица поколения с мантрата „няма ляво, няма дясно” - резултатът е ляв президент и БСП във властта. Това е лява коалиция, която сега ще прави кабинет. Това е победа на левицата. ГЕРБ също са виновни - прокарваха либерални ценности“, обясни Москов.

Той сподели, че е гласувал за Герджиков на балотажа.

"Ако видите какво се случва в циганските махали в голяма част

Разиграха цирк и се заиграха с темата Турция, запалвайки етнически конфликт. Всичко това, за да стане този господин президент за втори път“, каза той.

Москов коментира и пандемията от COVID-19 и управлението на четвъртата вълна. „Намалява честотата на заболеваемост, намалява приемът в болниците, но смъртността от COVID-19 остава висока. Тя ще продължи да е висока, дори и след формалното преминаване на пика на епидемията. Това обаче не означава, че държавата се е справила с пандемията. В основата е липсата на политическо лидерство. Тази криза не е здравна. Става въпрос за политическо лидерство, което ние нямахме от началото до края”.

По думите му голямата драма е отново да съединим тъканта на нацията си. „Ако бях министър на здравеопазването щях да проведа силна и масивна информационна кампания, която да разсее страховете на хората. Хората, които се ваксинират – имат страха от COVID-19. Останалата част – имат страх от друго”, посочи той.

И допълни: „Всичко това са въпроси, на които трябва да отговори държавата. И след истинската, смислена информационна кампания – тогава вече трябва да спрем с административно налаганите санкции. Всеки е взел своето решение – аз съм ваксиниран и нямам нужда да бъда пазен. Друг не е ваксиниран – взел е решение и е декларирал решението си да не бъде пазен. След това всичко е въпрос на индивидуална отговорност”