Жена пита МО правен ли е с нея експеримент от "военна организация за роботизация ТИСС"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10444848 www.24chasa.bg

Благоевградчанката Д. Ш. е пратила запитване до Министерството на отбраната и изискала справка за наличните в архивите документи, касаещи свързани с нея действия и операции на военна организация за роботизация ТИСС. Тя иска справка за дали върху нея е упражнил въздействие инж. С. от с. Огняново, в 4-месечен период след 10.ХІ.1989 г. Д. Ш. пита още и дали е била разработвана от К. Я. през същия период от време.

Поводът бил, че Д. Ш. се върнала в България след 10 ноември 1989 г. и тогава принудително й инжектирали нещо, от което получила обгаряния. Смята, че с нея бил направен някакъв опит от страна на "военна организация за роботизация ТИСС". 

От Директора на Дирекция „Управление на човешки ресурси“ в МО на Д. Ш. е даден отговор относно поисканата информация, а именно - че Министерството на отбраната не разполага с документи, свързани с Д. Ш., както и с информация лицата К. Я. и Г.С. да са били служители в структурите на Министерството.

Това обаче не задоволило жената и тя обжалвала в съда мълчалив отказ. Магистратите са категорични, че не е налице мълчалив отказ  и делото е безпредметно, с което оставиха жалбата на Д.Ш. без разглеждане, а производството по делото е прекратено.

до настоящия момент не е получила отговор.