Кметът на Стара Загора: Нямаме притеснения, съдействаме на проверката на КПКОНПИ

https://www.24chasa.bg/novini/article/10447765 www.24chasa.bg
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров

Преди време давах информация по същата тема, коментира Живко Тодоров

"Днес в общината дойдоха служители на КПКОНПИ, които поискаха от нас документи. Преди време давах информация по същата тема, сега искат същата  и допълнителна информация. Оказваме пълно съдействие на проверяващите и нямаме притеснения. Търгът за 55-е нови дизелови автобуса от висок енергиен клас беше преди 8-9 г. Те са доставени и пътуват по градските линии на Стара Загора. Процедурата дори беше обжалвана и стигна до ВАС".

Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров във връзка с проверката днес в Община Стара Загора от КПКОНПИ. И уточни още:

"По втората поръчка - за 33-те нови електрически автобуса и 18 зарядни станции, преди няколко месеца също подписахме договор за доставка, след като и тая процедура мина през съда след обжалване. Затова казвам, че нямаме притеснения, но е съвсем нормално, след като в КПКОНПИ имат сигнал, да го проверят. Не ми се вярва, че в този случай става въпрос за политическа поръчка", каза още пред "24 часа" кметът на Стара Загора Живко Тодоров, помолен за коментар по случая.