Съдят крадец, свил дебитна карта в Еменския каньон и източил 850 лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/10448097 www.24chasa.bg

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, ползвал неправомерно чужда дебитна карта, задигната от кола на турист в живописния Еменски каньон.

Обвинението срещу Ц.П. е за това, че на 10 октомври м. г. в гр.В. Търново, при условията на продължавано престъпление, без съгласието на собственика, използвал данни от платежен инструмент - PIN кода на дебитната му карта и самия платежен инструмент, като изтеглил от банковата му сметка общо сумата от 850 лева.

Обвиняемият решил да посети Хотнишкия водопад и Еменския каньон – природни забележителности край В. Търново, с намерение да огледа за оставени от туристи автомобили и в случай, че в тях има забравени дебитни или кредитни карти, да ги вземе и да изтегли пари от тях. Обадил се на свой познат и му предложил да се разходят до гр. В. Търново. Двамата тръгнали от Варна с лек автомобил и отишли до Еменския каньон. Там обвиняемият забелязал колата на пострадалия, паркирана на отбивка до пътя. Апашат мигновено я отворил и взел от нея дебитна карта и лист с ПИН-кода ѝ. След това предложил на приятеля си да тръгнат обратно към Варна. По път спрели във Велико Търново, където от банкомат изтеглил от чуждата карта общо 850 лева.

Съдят крадец, свил дебитна карта в Еменския каньон и източил 850 лв.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.