Прокурор Рускоска: Собственикът на "Беса Транс" е шофирал един от автобусите

https://www.24chasa.bg/novini/article/10449226 www.24chasa.bg
Участъкът от АМ "Струма", където е изгорял автобусът Снимка: Велислав Николов

Собственикът на компанията "Беса Транс" Беким Хаджиу е шофирал един от четирите автобуса, пътували на екскурзията в Истанбул, съобщи днес прокурор Вилма Рускоска за ТВ "Телма". Четирите автобуса тръгнали от Турция и преминали границата с България в различен период, тъй като част от пътниците настояли да отидат да пазаруват и това е причината, поради която конвоят се е разделил, каза прокурор Рускоска.

Тя разказа някои от подробностите, за които говорил собственикът на автопревозвача пред прокурорите, предава БТА.

Собственикът е бил втори шофьор. Той каза, че катастрофиралият автобус е бил след тях. Той и съпругата му били във втория автобус, а децата му пътували в четвъртия, каза Рускоска.

"Не е имало конвой, защото автобусите са тръгнали от различни места от Истанбул на връщане към Скопие - казва прокурорът. - В зависимост от желанието на пътниците, някои са искали да отидат до един мол, други до друг, например два автобуса, включително изгорелият, са напуснали паркинга, защото тези пътници не са искали да ходят по магазините и затова автобусите не са пътували като конвой.

Той беше видимо разстроен и разтърсен. Попитах го дали са карали съдове с резервно гориво. Той казва, че няма начин това да се случи. Това беше неформален разговор, на мястото на инцидента. Може би случайно някой пътник е купил пиротехника за Нова година, но той беше категоричен, че отговорът е не.