Баба Мария гасне в мизерия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10451536 www.24chasa.bg
Баба Мария в стаята склад в Костенец

Брат й я гони, синът я изоставя 

Пере се на реката, за тоалетна използва леген, фолклорната певица Дения Пенчева я спасява

77-годишната баба Мария гасне в мизерия, забравена и изоставена от семейството си и най-близките.

Възрастната жена обитава стая в окаяно състояние в Костенец. Там Мария оцелява без баня, без кухня, без топла вода, а до скоро и без осветление.

За злощастната съдба на препатилата жена алармира фолклорната певица Дения Пенчева. Когато отишла в Костенец на гости на своята баба, изпълнителката на "Влюбени в таз земя" зърнала на улицата прегърбената и едва ходеща с бастун жена.

"Взех я с колата, закарах я до магазина, взех покупки и я откарах до помещението, където живее. Каза, че си пере дрехите в съседната река. Няма тоалетна, а вместо това ползва леген в същата стая, в която спи, яде и живее. Изключително тъжно", сподели пред "България Днес" фолклорната певица.

Оказва се, че синът на баба Мария я е изоставил и живее със семейството си в Трявна, без да се интересува от орисията на майка си. Възрастната жена има и брат, който я изгонил от семейната къща и Мария останала на улицата да оцелява с 210 лв. пенсия

"На въпроса какво иска най-много, тя отговори - да живее в малко по-добри условия в общинско жилище, да има баня и топла вода и да се изкъпе. Много тъжно ми стана, цяла вечер плаках и едва заспах", каза още пред вестника Пенчева.

След няколко дни певицата отново ще пътува до Костенец, за да занесе продукти на Мария и да види своята баба. "Заедно с приятели сме решени, ако няма промяна и жената все още живее в този склад, да съберем пари за квартира и да я плащаме", добави тя.