Последно: огънят в автобуса на Хаинбоаз тръгнал от товарния отсек

https://www.24chasa.bg/novini/article/10451856 www.24chasa.bg

Районната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебно производство за пожар в румънски автобус в Прохода на Републиката /Хаинбоаз/ , съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. 
От там припомнят, че в понеделник, 29 ноември 2021 г., на път II-55 в посока от Велико Търново към Гурково се движил автобус с румънска регистрация, който не превозвал пътници. В района на село Пчелиново в община Гурково в Прохода на Републиката, по време на движение, е възникнало горене в товарния отсек на превозното средство. Водачът - румънски гражданин, предприел аварийно спиране и успял да излезе навън, но огънят се разпространил бързо и обхванал целия автобус.
Пожарът е затруднил движението в Прохода на Републиката, което по-късно е било възстановено. Няма пострадали хора и нанесени щети на други превозни средства.
В 18,36 ч. в РУ на МВР в Казанлък е получено съобщение за възникналия пожар. В последствие той е загасен от пожарникари от Гурково. На място е изпратен дежурен полицейски екип, извършен е оглед на местопроизшествие в присъствието на автоексперт и служители от пожарната.
Под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство за това, че на 29.11.2021 г. в Прохода на Републиката, община Гурково, е било запалено имущество на значителна стойност - моторно превозно средство - автобус, марка „Волво“, с румънска регистрация, собственост на румънска фирма – престъпление по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.
И към момента продължават действията по разследването.