ДКК: Отстраняването на Ваня Караганева е в защита на интереса на дружеството и държавата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10451882 www.24chasa.bg
Ваня Караганева

ДКК продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

„Всяка точка от решението на Съвета на директорите на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентнитеоргани. На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения, от който и да е член на Съвета на директорите. Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден. Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай“, се казва още в позицията на ДКК.

„Тъй като темата по същество е отстраняване на проблем с грешно кадрово решение, ДКК държи да подчертае отново, че всякакви внушения за отговорност и вина на принципала на ДКК в лицето на министъра на икономиката (и настоящият, и предишният) за извършените от Караганева нарушения, са абсолютно спекулативни“, допълват от дружеството.