Нова измама: Цветарки влизат в домове на възрастни

https://www.24chasa.bg/novini/article/10454296 www.24chasa.bg
Мними цветарки влизат в домове на възрастни хора Кадър: Нова тв

Последните измамени са жени на 91 и 94 години

Нова измама сред пенсионерите. Жени, представящи се за куриери и цветарки, влизат в домовете на възрастни хора с цел да ги оберат. Последният случай е от центъра на София. За късмет в апартамента, в който влиза обирджийката, има монтирани охранителни камери, които записват и звук. Жилището се намира на метри от кооперация, която само за един месец, през миналото лято, била обрана четири пъти. Това разказа Нова телевизия.

В апартамента живеят жени на 91 и на 94 години. Синът на едната се принудил да монтира охранителни камери, защото пенсионерките често били навестявани от непознати.

„Последният път жената е влязла и съвсем безпардонно се разходила от стая в стая и от време на време прибирала по нещо в джоба. Този път донесла разсад теменужки, които уж били поръчали преди два месеца”, разказа Алекс Христов, син на една от жените.

За това как се е озовала в апартамента на възрастните жени, представящата се за цветарка измисля всевъзможни версии. Тя започнала да изнудва възрастните жени за пари.

„Не са скъпи, платете си ги и си ги насадете. Пратката струва 40 лв.”, лъже тя.

После сумата се покачва до 60 лв.

„И в края на краищата майка ми дала парите, за да си тръгне жената”, сподели мъжът.

Той е подал жалба в полицията. За да спокойни близките на пенсионерите в този блок обмислят да сложат камери навсякъде.