Министър Везиева за скандала в ДКК: Екипът няма желание да работи прозрачно

https://www.24chasa.bg/novini/article/10454464 www.24chasa.bg
Даниела Везиева

С действията си ДКК ни говори, че екипът няма желание да следва промяната и да работи прозрачно. Не знам кой на кого е вдигнал мерника. Изглежда защитават стария модел на ДКК. Помним онзи половин милиард, който беше изразходен по непрозрачен начин. Това е работата на управлението на старата Държавната консолидационна компания".

Това коментира във включване по Нова телевизия министърът на икономиката Даниела Везиева.

„Преди това никой не ни е съобщил да има проблем. Имаме постоянна комуникация. Ако е имало нужда от обсъждане на нещо, винаги сме реагирали. Ако е имало някакво съмнение за злоупотреба, е трябвало да го изкоментираме”, каза още икономическият министър.

„Продължавам да стоя зад това, че решенията, които са взети от Съвета на директорите, не са по законоустановения ред. Затова свидетелстват и указанията от търговския регистър, които са дадени вчера”, категорична е Везиева. 

Припомняме, че в понеделник шефката на ДКК Ваня Караганева, лансирана от бившия икономически министър Кирил Петков, бе уволнена с решение на 3-ма от борда на директорите на компанията, които пък са кадри на ГЕРБ. 

От своя страна министър Везиева поиска оставките на тримата от съвета на директорите.