Голият от Бузлуджа опериран по спешност, има опасност за живота му

https://www.24chasa.bg/novini/article/10455673 www.24chasa.bg

Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебно производство за опит за убийство на мъж, открит в безпомощно състояние в подножието на връх Бузлуджа, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 30.11.2021 г. в 17,10 ч. на тел. 112 е бил подаден сигнал за пострадал мъж, който бил завързан за дърво в близост до пътя към връх Бузлуджа, на територията на община Казанлък. Пристигналите на място полицейски служители установили, че той е в безпомощно състояние. Мъжът бил с вързани с тиксо ръце и крака и със запушена уста. Пострадалият бил откаран от екип на Спешна помощ в болницата в Казанлък. Установило се, че мъжът има прободна рана в корема и предвид опасността за живота му е опериран по спешност.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс - опит за убийство. Установена е самоличността на пострадалия - С. С., на 34 г. Провеждат се активни действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя и причините за деянието.

Извършен е оглед на местопроизшествие, предстои да бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, която да определи степента на причинената телесна повреда.

От свои източници "24 часа" разбира, че пострадалият се казва Стефан Стефанов, по прякор Бангото. Той е жител на казанлъшката махала "Кармен", криминално проявен. Една от версиите, по които работят разследващите, е, че мъжът е замесен в търговията с наркотици.

Предполага се, че този случай има връзка с друг подобен случай - снощи в Спешния център на Казанлък е приет друг жител на същия квартал - мъж на 24 години, с прободни рани. За да спасят живота му, лекарите са му прелели около 1,5 литра кръв. Проверява се версията, че и двамата са жертва на отмъщение покрай участието си в търговията с наркотици.