Диамантите от ансамбъла запалиха светлините на елхата на София (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10457073 www.24chasa.bg
Снимки и видео Николай Литов

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика и почетни граждани на столицата Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова с треньорките Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и боксьорката Стойка Кръстева, която също е олимпийска шампионка от Токио включиха тази вечер светлините на коледното дърво на София.

По традиция коледното дърво на столицата всяка година грейва на 1 декември. Тази година по покана на кмета на София Йорданка Фандъкова светлините запалиха олимпийски шампиони.

Елхата на София е живо дърво, висока е 13 метра и има нова премяна – в бяла светлина ще я красят над 10 000 лампички, снежинки и топки. На върха й е поставена 80-сантиметрова звезда, а в подножието й – два светещи елена.

Целият парк пред НДК, където се намира елхата на столицата, ще свети в украса, а от 9 до 23 декември там ще се разположи „Коледен град“, който ще предлага празничен базар на открито и културна програма на сцената на кино „Кабана“, добавиха от Столичната община.