Дядо Коледа се завръща в британските магазини

https://www.24chasa.bg/novini/article/10457553 www.24chasa.bg
Дядо Коледа Снимка: Ройтерс

След една мрачна година Дядо Коледа се готви за срещи с децата в британските магазини - дори елените са ваксинирани, увериха много негови белобради представители, предаде АФП.
Заради ограниченията, въведени миналата година точно преди празниците, Дядо Коледа трябваше да мигрира в интернет и там приемаше поръчките на децата. Обичайните срещи в магазините и търговскитеe центрове бяха изоставени.
Въпреки тревогите заради варианта Омикрон, ангажираните катf Дядо Коледа от специализирана лондонска агенция се надяват да могат да работят.
"Това ще е най-хубавата Коледа, хо хо хо! - възкликна един от тях в обичайния червен костюм по време на обучение в "Министерство на развлеченията", което предлага услуги с Дядо Коледа.
"Светът се промени след изминалата година, би било глупаво да пренебрегваме това - подчерта друг. - В крайна сметка, тъкмо научаваме за новия вариант (Омикрон)" и предизвикващите тревога мутации в него.
Заради варианта Омикрон маските отново станаха задължителни в транспорта и магазините в Англия. Това показва, че "предизвикателството Ковид още не е вършило и трябва да сме бдителни", подчерта директорът на агенцията Мат Крист.
Затова представителите на Дядо Коледа ще носят червени маски и местата за срещите им с децата ще позволяват да бъде спазвана дистанция.
Търсенето на услугата се е увеличило с 20 процента спрямо 2019 г. - в магазини или за разговори в интернет.