Кои са най-добрите университети (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10457723 www.24chasa.bg

Къде е най-добре да се учи у нас за добра диплома за висшист и високи доходи? Днес ще бъде представено новото, 11-о издание на рейтинга на висшите училища в България.

Гледайте на сайта ни видео от представянето на новото издание на рейтинговата система. И подробна информация на сайта ни и в утрешния брой на “24 часа”.

Рейтинговата система сравнява представянето на 52 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда.

Кои са най-добрите университети (Видео)

“24 часа” заедно с екип от експерти създаде първия рейтинг на висшите училища у нас и резултатите публикувахме на 19 май 2004 г.

Макар и неофициален, този рейтинг бързо се превърна в авторитетен показател за развитието на висшето образование в България.

След това в. “24 часа” стана мотор на каузата този рейтинг да се прави от консорциум с държавно участие и сериозни ресурси.

Това се случи и официалната рейтингова система на университетите в България имаше своето първо издание през 2011 г.