Двама задържани заради голия на Бузлуджа

https://www.24chasa.bg/novini/article/10458479 www.24chasa.bg
Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов СНИМКА: Ваньо Стоилов

Той бил малтретиран заради вещ, не били замесени пари, наркотици или жени
Двама мъже от Казанлъшкия район на възраст между 22 и 25 години са задържани снощи по случая с отвличането и малтретирането на 34-годишния Стефан Стефанов от Казанлък, който бе открит на 30 ноември гол и в безпомощно състояние на пътя към връх Бузлуджа. Това съобщи на брифинг тази сутрин окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.
Стефанов, по прякор Бангото, бе открит от случаен гражданин, който минал по пътя и го видял гол и завързан за дърво с подръчни средства - тиксо, на втория завой на пътя към Бузлуджа. Той подал сигнал на тел. 112 към 17,10 часа във вторник. Пристигналите полицаи заварили 34-годишния мъж в критично състояние - по думите на окръжния прокурор той бил малтретиран жестоко. Нанесен му е побой, по тялото му имало множество прободни рани, една от които била дълбока и в корема. Заради нея се наложило Стефан да бъде опериран по спешност, в момента по данни на лекуващите лекари той е в стабилно състояние.
Разследването, което се наблюдава от Окръжната прокуратура в Стара Загора, все още е на първоначален етап, но засега се знае, че жертвата и нападателите са се познавали. Спорът им бил за вещ, при това - не особено скъпа, според директора на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Николай Колев. По думите му, в началото пострадалият се опитал да заблуди полицаите, като на влизане в операционната казал, че се запознал с двамата си нападатели случайно сутринта на гарата в Казанлък. Там тримата пили алкохол, после се скарали и затова новите му колеги по чашка го отвлекли с автомобил и малтретирали. След като излязъл от упойката вече говорел други неща.
В случая не става въпрос нито за наркотици, както се смяташе първоначално, нито за пари, жени или за някакви организирани банди, поясниха още разследващите. Той няма връзка и с друг жесток побой в Казанлък същата вечер, при който пострада 24-годишен жител на ромския квартал на града "Кармен".
Стефан Стефанов също е от този квартал, бил осъждан многократно основно за престъпления срещу собствеността - кражби и грабежи. За разлика от него задържаните две лица до момента не са били криминално проявени, имали чисто съдебно минало. Прокуратурата имала готовност веднага след задържането им ги привлече като обвиняеми за отвличане и опит за убийство, но те поискали да ги защитава определен адвокат, който не успял да се яви при тях същата вечер. "Ще им бъде повдигнато обвинение днес около обяд, засега са задържани по закона за МВР до 24 часа", съобщи още окръжният прокурор на Стара Загора. Ако бъдат признати за виновни по тези обвинения, двамата млади мъже могат да получат присъди между 10 и 20 години лишаване от свобода, както и доживотен затвор, уточни той.

Разследването по случая и уточняването на подробностите по него продължават.